House in Takatsuki / Tato Architects

first_imgCopyAbout this officeTato ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTakatsukiOn FacebookJapanPublished on April 01, 2020Cite: “House in Takatsuki / Tato Architects” 01 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan Houses House in Takatsuki / Tato Architects ArchDaily 2018 Save this picture!© shinkenchiku_sha+ 34Curated by María Francisca González Share Projects Year: COCA-Z, Tatsuya Kokaji “COPY” Design Team:Tato Architects, Yo Shimada, Akira YasudaStructure:Takashi MandaStructural Design:Taijiro KatoConstruction:Shoken Kikaku, Naoki SasaharaCity:TakatsukiCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© shinkenchiku_shaRecommended ProductsWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. When designing a house on a site with limited space, we have recently been exploring the possibilities of a continuous floor arrangement that extends gradually over a series of stepped floors. Rather than using walls and different floor levels to clearly divide the space into various functions, everything loosely connects and disconnects from each other through stepped floors. The idea is to create a sense of expansion inside a small house, so that you would find yourself on top of a rooftop in one moment, and tucked beneath a floor in another. Save this picture!© shinkenchiku_shaThis concept first came into reality with the project ​House in Miyamoto. Here, the spaces between different floor levels were left open to create a floating effect, allowing the floors to be used as desks and shelves where objects could be stored. At the same time, this design allowed us to visually emphasize the relationships between various rooms. Save this picture!© shinkenchiku_shaSave this picture!© shinkenchiku_shaFor this house, we used the same composition while pursuing new possibilities. Due to budgeting reasons, wood was chosen for the structure, and the spaces between the floors were enclosed due to structural limitations. Unlike House in Miyamoto, the visibility within the house is limited; there is only a hint of the spaces that continue beyond one’s vision. By overlaying a diagonal grid rotated at 45° on top of a rectangular shell, we attempted to create a simple yet complex, geographical, and cave-like labyrinth captured inside a small house. The floor rises from two different points in a spiral to meet on a floor that is the dining and kitchen, and separates to finally meet again on the rooftop. Save this picture!© shinkenchiku_shaSave this picture!© shinkenchiku_shaSave this picture!© shinkenchiku_shaThe roof is designed to meet the setback regulations, and when this is installed on top of the series of floors, the house, while reminiscent of a traditional home, became a rather curious polyhedron. Save this picture!AxonometricThe site is in a suburban residential neighborhood on a slope developed into terraced plots; the neighboring ground levels are also uneven. In the beginning, we thought about using a split-level composition in response to the conditions of the location – this idea eventually inspired the design for this project. As a result, sixteen different floors were packed into this small house, expanding and moving around in different directions to create a functional, cave-like foundation to support the life of the residents.Save this picture!© shinkenchiku_shaSave this picture!© shinkenchiku_shaProject gallerySee allShow lessNorth Bondi House / James Garvan ArchitectureSelected ProjectsWhisper Hotel / qpdroSelected Projects Sharecenter_img Area: 46 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Takatsuki, Japan Planting: Architects: Tato Architects Area Area of this architecture project Photographs “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936631/house-in-takatsuki-tato-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936631/house-in-takatsuki-tato-architects Clipboard Photographs: shinkenchiku_sha House in Takatsuki / Tato ArchitectsSave this projectSaveHouse in Takatsuki / Tato Architectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *