Keita House / Di Frenna Arquitectos

first_imgSave this picture!© Onnis Luque+ 23Curated by Clara Ott Share Projects Houses Mexico Keita House / Di Frenna Arquitectos Design Team:Mariana De la MoraEngineering:Juan Guardado, Hugo SaucedoLandscape:Di Frenna ArquitectosCity:ColimaCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Onnis LuqueRecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. Reinterpreting the typology of a Mexican house in a contemporary version, was the premise to design Keita House, where the central patio became the circulation and main view of the residence. This last one, serves as the project’s heart, it can be contemplated from everywhere, and it is completely surrounded by both private and social areas of the proposal. Existing vegetation and the climate in Colima city, allowed the continuous opening of the proposed volumes. In the design, all the spaces are somehow permeated by either vegetation, wind and natural light, components that at the same time conquer until erasing the barrier between nature and architecture.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!Back elevationSave this picture!© Onnis LuqueIn order to generate a more intimate and cozy atmosphere, a one-storey house was proposed, with the intention of living a more direct connection within all spaces, an assumption that also gave place to the gesture in which absolutely all the architectural program can interact directly and palpably with the environment. As a first encounter when wandering through the building, the kitchen, living room and dining room, welcome the visitor with a bountiful height that embraces with its wooden beams and roof. The aperture of this area with floor to ceiling windows, grants a free perspective on the background of the house, where a tree is preserved advocated by a steel structure, that provides shadow to the terrace. At last, in a second axis, the bedrooms that always enjoy pleasant landscapes and constant approach with the site’s flora are distributed intimately, without leaving aside the requested privacy. Volumes played an interesting role in the design of the house, the main axes of the project are indisputable, and there is an evident movement of bodies that favor the creation of new areas, almost as an intentional action in the terrain of an interaction between negative and positive.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!PlanSave this picture!© Onnis LuqueThe decision of taking a risk with a selection of elements in a contrasting range of colors, achieved a perfect aesthetic harmony with the trees and green hues of the context. The texture and color of red brick, coordinated with concrete, wood and the presence of steel structure, reaffirm the warmth with which the project was conceived from the beginning. Mixing steel structure with concrete became the solution that admitted the execution of construction. The foundation process was very precise, since it was arranged as a part of the aesthetics of the house when proposing black pigmented concrete walls that protected the brick volumes that were tailored in an artisan way. Beams and steel columns, were reformed rhythmic and compositional elements as part of a set of lines and faces, which also recall cracks or vertical openings in the big architectural bodies, where water runs through and ends peacefully in reflecting pools.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!© Onnis LuqueProject gallerySee allShow lessAlentejo Restaurant / Contacto AtlânticoSelected ProjectsLP House / Luiz Paolo Andrade ArquitetosSelected Projects Share ArchDaily Photographs Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Lafarge Holcim, Adobe, ESTEVEZ, Grupo Arca, Helvex, Hunter Douglas, Hunter Douglas Architectural (Europe), Interceramic, LAGAR COCINAS, Marmoletti /, TRAMEVI, Tecnolite, Trimble “COPY” Architects: Di Frenna Arquitectos Area Area of this architecture project Area: 283 m² Year Completion year of this architecture project Year: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932705/keita-house-di-frenna-arquitectos Clipboard Keita House / Di Frenna ArquitectosSave this projectSaveKeita House / Di Frenna Arquitectos 2019 CopyHouses•Colima, Mexico Lead Architect: Matia Di Frenna Müller ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932705/keita-house-di-frenna-arquitectos Clipboard CopyAbout this officeDi Frenna ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesColimaOn FacebookMexicoPublished on January 31, 2020Cite: “Keita House / Di Frenna Arquitectos” [Casa Keita / Di Frenna Arquitectos] 31 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Photographs: Onnis Luque Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *