Around the Corner Grain / Eureka + MARU。architecture

first_imgProject gallerySee allShow lessMaison d’Artiste: An Unfinished Icon by De StijlArchitecture BooksToodyay Shack / Paul Wakelam Architect – A WorkshopSelected Projects Share Around the Corner Grain / Eureka + MARU。architecture General Contractor: Area: 235 m² Year Completion year of this architecture project Photographs: Ookura Hideki Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Structural:Nakahata AtsuhiroEnvironmental:Hori EisukeEureka:Inagaki Junya, Sano Satoshi, Hori EisukeMaru。Architecture:Yohei Takano, Sachiko MoritaProject Architects:Emi Sano, Hikaru Takei, Kazunori Yamaguchi, Tomonori Kajita, Naoki Inomata, Kyohei TakahashiClient:Katsuhiro HondaCity:Urawa WardCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ookura HidekiRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System – LINEALightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionA landscape of livings woven togetherA project of a 7 unit apartment on a corner of a suburban residential district.The project aims to create a landscape of diverse livings appearing from each external space placed randomly throughout the apartment.Save this picture!© Ookura HidekiSave this picture!Site Plan + 1st Floor Regional environments shaped as a three-dimension composition of living spacesA balancing-toy-like-steel structure enables larger masses on the upper floors to stretch out,leaving a pilotis continuous from the street.Creation of public space for the residential district is sought by fully expanding the advantage of the two-sided site.To make up for the mass lost by opening the ground floor,the building is made partially taller.Therefore,a way out through the strict height regulation had to be found.We came up with the idea of calculating the mass by’sky factor’(the ration lf the viewable sky),to heighten the building without blocking sun light or wind from the surrounding.This consequently created avariously discontinuous form of building,i.e. the irregular skyline,the open air balcony on the top,the pilotis at the corner.In contrast with the sky-reflecting metal façade,each of these external spaces is painted red with occational L wind system,the regional system was spatially and environmentally taken in to the architecture itself.Save this picture!© Ookura HidekiL-type fin makes wind environment to insideL-type fin projected toward passage makes meaning of crossing through exterior space to architecture and blows wind from passage to inside of room.Also,we verify CFD simulation to see wind path inside of room,and adjust to set valcony and sliding window.Save this picture!© Ookura HidekiSave this picture!DiagramSave this picture!© Ookura HidekiAn innovative ‘common’that generates an’anonymity’of spaceThe pilotis,balconies and staircases traverse both spaces for the residents and for visitors and passersby.The complexity of the staircases intersecting and joining three-dimensionally,and the bases inserted int the pilotis experimentally create ambiguity of private and public spaces and anonymity of open spaces.Self-consciousness of one’s territory becomes faint,creating temporary,if not permanent,’common’spaces that belong to everyone while not belonging to anyone.Save this picture!© Ookura HidekiSave this picture!DiagramSave this picture!© Ookura HidekiArchitecture as a phenomena of collective behaviorDetails such as the handrails of the balconies,the eaves of the upper decks,and the landings of the staircases are designed as places where the residents’ lifestyles materialize themselves.In addition,the open spaces are designed for the possibility of stalls or cafes to be opened.The interaction with the environment by the residents,continuously change the state of living spaces.By overlaying the collection of these living spaces on the whole building,a unique landscape at the crossroads of a residential district with public space flourishing itself over thime was sought. 2015 “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/869420/around-the-corner-grain-eureka-plus-maru-architecture Clipboard “COPY” Save this picture!© Ookura Hideki Share Year: center_img Japan Photographs Around the Corner Grain / Eureka + MARU。architectureSave this projectSaveAround the Corner Grain / Eureka + MARU。architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/869420/around-the-corner-grain-eureka-plus-maru-architecture Clipboard Houses Projects TH-1 Manufacturers: JFE, NIPPON STEEL Architects: Eureka, MARU。architecture Area Area of this architecture project CopyAbout this officeEurekaOfficeFollowMARU。architectureOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesUrawa WardJapanPublished on April 20, 2017Cite: “Around the Corner Grain / Eureka + MARU。architecture” 19 Apr 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceCarpetsB&B ItaliaCarpet – TwistBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusHow to use Fire Protection MembranesSoftware / CoursesSculptformSpecification Tool – Price and Spec AppFittingsHOPPEFloor Spring – AR2950DoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for False Ceilings and FlooringFiber Cements / CementsDuctal®Textured PanelAcousticConwedAcoustic Panels – Eurospan®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?转角处的惊喜 日本公寓 / Eureka + MARU。architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Urawa Ward, Japanlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *