New Kyoto Town House / Alphaville Architects

first_img Text description provided by the architects. This is a residential house located on a narrow site in the centre of Kyoto, the old capital of Japan. The area is lined with traditional wooden townhouses. While inheriting the advantages of townhouses, we intended to overcome their drawbacks and create a comfortable and enjoyable space. The most characteristic feature of this house is the polyhedral form of the partition walls. They are not made by intuition but are based on logical concepts and perform multiple functions. Save this picture!Courtesy of Alphaville ArchitectsFirst, the partition walls, normally extended in the vertical and horizontal directions, have multidimensionality and loosely connect the rooms on the three floors. The space thus created is one continuous room with dynamic nuances: it is simultaneously spacious and heterogeneous. Save this picture!Courtesy of Alphaville ArchitectsSecond, the partition walls serve as reflectors of natural light. They softly reflect the natural light coming from both the north and south sides and bring it to the otherwise dark interior of the building. Finally, the partition walls blur the boundary between architecture and furniture, thus stimulating perception and behaviour. Melt into floors and ceilings, the plywood-finished walls offer enjoyable experiences of touching and passing. The house as a whole is a machine for living, like playground equipment. Save this picture!Courtesy of Alphaville ArchitectsBecause of the landscape regulations and the physical context of the neighbourhood, we inherited the traditional form and composition of townhouses. But at the same time, this house overcome the negative aspects of townhouses. The wooden structure of townhouses cannot afford to have large openings on the short sides of the building as well as on floors. Consequently, the interior is dark and communications of people are limited to the horizontal direction. In this project, it is the steel rigid frame and the polyhedral partition walls that enable to overcome the drawbacks of typical townhouses. Large openings on the walls and the floors, along with the partitions, allow natural light to diffuse multidirectionally, and encourage three dimensional communications and movements. Save this picture!Courtesy of Alphaville ArchitectsFreed from the constraints of the old system, occupants can have various relations with each other and place, and a new lifestyle in the historical area of Kyoto emerges.Project gallerySee allShow less“From Suburb to City” International Summer Academy 2012ArticlesPassive House International Design CompetitionArticles Share Japan “COPY” Projects 2010 Area: 78 m² Year Completion year of this architecture project New Kyoto Town House / Alphaville ArchitectsSave this projectSaveNew Kyoto Town House / Alphaville Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/202619/new-kyoto-town-house-alphaville-architects Clipboard CopyHouses•Kyoto-shi, Japan Year: center_img ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/202619/new-kyoto-town-house-alphaville-architects Clipboard Houses “COPY” CopyAbout this officeAlphaville ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKyoto-shiHousesJapanPublished on January 27, 2012Cite: “New Kyoto Town House / Alphaville Architects” 27 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?New Kyoto Town House / Alphaville Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Alphaville Architects Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of Alphaville Architects+ 29 Share New Kyoto Town House / Alphaville Architectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *