Venice House / Daly Genik Architects

first_imgPhotographs: Benny Chan/FotoworksText description provided by the architects. This house designed by Daly Genik Architects will be showcased at the upcoming Little Tokyo Design Week that we recently featured. The site, with a two bedroom main house and pied-a-terre above the garage, is a reversal of the more common relationship between main and guesthouse found in this neighborhood. The garage and apartment are at the street and the primary residence is located at the rear of the site, both units facing a lush courtyard. The main house, enthusiastically remodeled in the 1980’s in a Santa Fe-inspired vocabulary, had a single bedroom and an open loft. The clients who purchased the property wanted to update the house to accommodate their growing family and frequent in-law visits. Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThe primary design challenges were to reconsider the building structures and allow shared use by an extended family while maintaining varying levels of privacy and increase the amount of filtered daylight available throughout the main house and apartment. Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThe main house had to remain within its original zoning envelope at the rear of the site. An 8-foot addition on the courtyard increased the building in size to 1,700 sqf and allowed for a complete reorganization of the interior spaces. Living spaces increased to a total of three bedrooms and three baths. The roof of a dank rear room was removed and an outdoor dining courtyard that opens to the kitchen and study was created. The two story façade facing the courtyard is entirely glazed, which in turn is shaded by a folding, perforated metal skin that rests on an aluminum exoskeleton. Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThis perforated skin and supporting aluminum armature is mirrored across the courtyard by a folding enclosure surrounding the garage apartment. Only these building surfaces extend into the courtyard and float above the courtyard. Primarily designed as sun shades, they provide privacy and filtered natural light into the main living spaces of the house and apartment. In addition they form the support structure for balconies that extend from the master bedroom of the main house and the apartment to allow family members to see each other across the property. In the evening these garden lanterns float above the lush courtyard. Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThe studio apartment above the garage is completely transformed on the interior and organized around generous adjoining outdoor spaces: a balcony at the main level and a roof deck above. Both buildings are passively cooled in the summertime by the metal screens, significant landscaping, and operable windows providing ventilation throughout. Domestic hot water, including radiant heating in the floors, is supplied by solar collectors on the roof of the house.Save this picture!© Benny Chan/FotoworksProject gallerySee allShow lessFrosty Chimney Park and Urban Installation / Tomasz Ostafin, Krzysztof Pydo-Bytom & …ArticlesLatest Developments for the Rio 2016 Olympic Park CompetitionArticles Share Venice House / Daly Genik ArchitectsSave this projectSaveVenice House / Daly Genik Architects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/147096/venice-house-daly-genik-architects Clipboard Houses Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/147096/venice-house-daly-genik-architects Clipboard ArchDaily Venice House / Daly Genik Architects CopyHouses•United States Architects: Daly Genik Architects Photographs “COPY” United States Save this picture!© Benny Chan/Fotoworks+ 18 Share CopyAbout this officeDaly Genik ArchitectsOfficeFollowProductsGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesUnited StatesPublished on July 04, 2011Cite: “Venice House / Daly Genik Architects” 04 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?威尼斯住宅 / Daly Genik Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *