Residence In Kishigawa / Mitsutomo Matsunami

first_img “COPY” Japan Residence In Kishigawa / Mitsutomo Matsunami Houses CopyAbout this officeMitsutomo MatsunamiOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKashiwa-shiWoodHousesJapanPublished on July 14, 2011Cite: “Residence In Kishigawa / Mitsutomo Matsunami” 14 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Residence In Kishigawa / Mitsutomo Matsunami是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Year: Photographs: Mitsutomo MatsunamiText description provided by the architects. The owner of the house is a Sushi chef from Wakayama. Dressed in coveralls most of his spare time, he is a big car lover and a mature man who enjoys both his work and hobby. Save this picture!© Mitsutomo MatsunamiRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® CanalsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelWith masculine clarity, his wishes for a new house were to view from the interior his parked car in a covered garage and to have his evening drink with fish char-grilled over an Irori (traditional Japanese open hearth), but to accommodate only two rooms. Save this picture!© Mitsutomo MatsunamiThe extended landscape of the surrounding area was the decisive factor in determining the house location. In the midst of rice fields, the house site provides a high level of privacy to its resident. The house design evolved into a U-shape with a courtyard through which the resident feels nature close at hand with a vision of opening his own Sushi restaurant on the premises. Save this picture!© Mitsutomo MatsunamiThere is no traditional entrance hall; visitors enter the house from the courtyard and through a ground-level connecting space called Doma. Save this picture!© Mitsutomo MatsunamiThe owner’s close connection to the community made it possible to have this open approach to enjoy frequent visits of neighbors and friends, which shows the nature of the locals. His dearest wish came true with the Irori placed in the best location of the house: the center of the living room with a panoramic view over rice fields. Save this picture!elevationsChoosing single-story construction instead of double helped to avoid the hustle of meeting complicated fire code requirements which would have resulted in high cost and special equipment for the Irori setup. Save this picture!© Mitsutomo MatsunamiThe requested number of rooms was easily achieved in a single story as well. The U-shape of the building surrounding its courtyard brings openness into the 533.7 ft2 (49.58m2) space, uniting all adjacent space through the Doma. Save this picture!planThe 320.2 ft2 (29.75m2) covered garage accommodates two cars. The load bearing walls supporting the garage roof are constructed with reinforced concrete on one side and wood on the other, lowering the construction cost as well. Through cost assessment and good design effort to meet a budget, a client’s wishes can come true and their goals can be achieved. Residence in Kishigawa accomplishes this in a house with high flexibility and freedom suiting the owner’s open spirit.Project gallerySee allShow lessPractice 2.0: Work Smarter Not HarderArticlesSerlachius Museum Gösta Extension Competition Proposal / MACA EstudioArticles Share Area: 161 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Mitsutomo Matsunami+ 22 Share Residence In Kishigawa / Mitsutomo MatsunamiSave this projectSaveResidence In Kishigawa / Mitsutomo Matsunami Projects 2011 ArchDaily Photographs CopyHouses•Kashiwa-shi, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/149796/residence-in-kishigawa-mitsutomo-matsunami Clipboard Architects: Mitsutomo Matsunami Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/149796/residence-in-kishigawa-mitsutomo-matsunami Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *