House In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos Santos

first_imgArchDaily Houses “COPY” Portugal “COPY” Projects CopyHouses•Perre, Portugal 2008 Year: Text description provided by the architects. The plot is accessed through a raised ramp which was built in order to preserve the existing walls that enclose the site on the north-facing side. The structure consists of a nearly transparent volume combined with red slate walls that define the relationship between interior and exterior spaces. Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsLonghiDoor – HeadlineEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemThe house follows a symmetrical plan designed to take advantage of the surrounding natural elements, featuring a simple layout with four bedrooms, and an open-plan living area, kitchen and dining area. The private areas on the west side are designated for regular use, while those on the east side are more versatile. Either area is characterized by its relation to the common areas. The bedrooms on the east end share an independent bathroom situated between them; on the west end, each bedroom has an en suite bathroom. The guest bathroom is also located at this end. Save this picture!The kitchen comprises two distinct areas; one side for cooking situated closer to the dining area, and the other for support and storage which faces the living area. The south-facing living area soaks in the panoramic views of the natural scenery through the floor-to-ceiling glass doors that open out onto the garden, which is characterized by natural landscaping and minimal intervention.Save this picture!Project gallerySee allShow lessAD Classics: Scottish Parliament Building / Enric MirallesArchitecture ClassicsVideo: Rethinking our Landscapes with Kate OrffArticles Sharecenter_img Architects: Miguel Ferreira dos Santos Area Area of this architecture project House In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos SantosSave this projectSaveHouse In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos Santos Area: 350 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!+ 33 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/96898/house-in-viana-do-castelo-miguel-ferreira-dos-santos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/96898/house-in-viana-do-castelo-miguel-ferreira-dos-santos Clipboard House In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos Santos CopyAbout this officeMiguel Ferreira dos SantosOfficeFollowProductsGlassStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPerreHousesPortugalPublished on February 14, 2011Cite: “House In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos Santos” 14 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House In Viana do Castelo / Miguel Ferreira dos Santos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *